Het ROMA Mirakel

 Het ROMA  Mirakel !

Heel spannend was het...   we vertrokken in maart 2007  naar voormalig Joegoslavië  en waren uitgenodigd in verschillende kerken in Bosnië -Herzegovina om daar om beurten te getuigen, prediken, profeteren en bidden voor de zieken. We hebben de platgebombardeerde  en kapotte wijken gezien in Belgrado.... Vreselijk om te zien. Wat bij ons allen de meeste indruk in ons hart achterliet was dat we op visite mochten bij de Roma zigeuners.
Dat we bij hun in een een hele armoedige kleine kippenschuur stonden GOD te loven en te prijzen, vergeten we nooit meer. Inmiddels heeft pastor Erman daar een bloeiende Roma gemeente opgebouwd met een nieuw gebouw en grote bus waarmee hij  kinderen van andere dorpen naar zijn kerk op kan halen. Wij steunen pastor Erman  nog steeds want dat is hard nodig.  Met de broer van Roger Teale, Mark Teale ;  evangelist uit Engeland/Schotland , Radenka, Theo en ik vertrokken we naar Bosnië -Herzegovina. Nu na een aantal jaren krijgen we dit prachtige  filmpje opgestuurd ! In het filmpje loven en prijzen de zigeuners De Heer in hun eigen ,, zigeuner" taal . Het is weer een dialect en anders dan de Servische taal. Wij vinden deze Bovennatuurlijke Opwekking onder de zigeuners echt een Mirakel ! Dit is de betekenis van het lied;

Prizduzi se da slavis Gos poda,               Doe mee om de Heer te verheerlijken ! Voor Hem
Njemu pjevaj starci, miadi, djeca          te zingen, de oudsten, de jongeren, de kinderen !
neka se, podignu da slava Gospoda   Laat ze opstaan om de Heer te prijzen !

Kako je lijepo da otvarama nasa           Hoe mooi is het om ons hart te openen, Zijn kracht
srca Hjegova sila ce doci na nas            zal over ons komen ! Mogen we ons allemaal
Da svi podignemo i pjevamo Njemu      verheffen en voor Hem zingen !Jaap Dieleman & Abbachildcare
Wij hebben meegedaan met de actie van Jaap Dieleman door heel Nederland met het prachtige blad ,,Ontzagwekkend Nieuws" . Ook sponsporen wij met onze gemeente de geweldige projecten in India ! 
www.ontzagwekkendnieuws.nl 

 Bert & Hannah in Indonesië 
Natuurlijk  kan ik hier een hoop over Bert schrijven want hij spreekt, preekt, onderwijst demonstreert wat de discipelen deden. Toch is even naar een video luisteren van hem, terwijl de tropische regen naar beneden klettert... natuurlijk veel leuker . 
                                            

Hallo vriend !

Ik hoop dat alles goed gaat tot zover? Vertel ! Vanuit mijn rotanstoel in Indonesië mis ik jullie wel hoor! Soms droom ik ‘s nachts over sommigen van jullie, lachen is dat. Misschien vroeg je je wel eens af wat wij (Bert & Hanna) hier zo doen. 

Even gewoon om jullie eens te bemoedigen, want Gods Woord werkt echt en Jezus leeft !

Veel en mooie vrucht, veel liefde; maar dáárom ook vervolging, haat, leugen en tegenstand ! En NIET allereerst door islamisten! Als je ook Zijn Woord DOET en spreekt (in de frontlinie werkt), dan ben je niet de enige hierin zegt God, Joh.15:17-23, 10:10. (Raar maar waar en ook normaal ; ) Wordt bemoedigd ! Geef nooit op! Daarom ook maakte ik deze ‘Nieuwsbrief-Video’ voor jou beste vriend, geliefde discipel en leider .

Ik wil mijn dankbaarheid  tot God dan ook uiten voor zovelen van jullie. En vooral voor Andrew Wommack en zijn praktische onderwijs. In mijn acht jaren hier gaf dit me volwassenheid*: focus en verrassende vrucht in ministry, leiderschap, preken en onderwijs (bijv. de D-E cursus) en de Bandung fellowships en universiteiten worden ‘gemetamorphed’, hallelujah !, in bevrijding en genezing... en educatief/praktische 🍞 hulp voor de lokale bevolking. Altijd met grote vreugde; en helaas; hoe anders vaak is dat zo met andere zendelingen hier die afhaken — na 5 jaar blijkt idd slecht 4%(!) nog echt gemotiveerd te zijn — door onvolwassenheid* (o.a. geen kennis van Gods Karakter), verkeerde leer of onwetendheid! En ik voel me zo klein en zwak in Zijn Koninkrijk maar blijf zo vruchtbaar dankzij Zijn Woord en Geest! 📖 ❤️ ook geopenbaard via de enorm praktische Andrew!Iedereen hartelijk dank voor ondersteuning door :
geestelijke bemoediging — gebed, e-mailen (stuur eens een selfievideootje!), skypen

• gastvrijheid en support — als ik op verlof in NL of Engeland was, vooral voor een bed en een maaltijd...

• en ja Indonesiërs hier zijn het meest gezegend met jouw (vooral maandelijkse!) gift... Zoveel dank! Als voorbeeld, met je ‘westerse’ €20,- (= IndRupiah 330.000,-) kunnen we heel wat doen HIER: 

— 10 ‘Adonai’ school- of voetbal)shirts à €2,- (geen katoen; nou jah zweten dus) of

— 15 goede maaltijden voor de straatarme (moslim) kampung-leerlingen van Hanna 

— OF 10 boeken ‘Geest, Ziel & Lichaam’ (= ‘Roh, Jiwah & Tubuh’, incl. ‘special 40% sos-discount’ van vriend Adi, dir. Uitgeverij Light Publishing Jakarta!) voor leiders en Bijbelstudenten. Je staat stomverbaasd als we hun getuigenissen delen, ook van (ex)moslims en hun fam. Zijn Genade en Waarheid breekt door, hallelujah!

Bert (& Hanna), Indonesia;

CBC UK 2010 Certified/ordained AWM, onderwijs en preken, evangelisatie, 
D-E, ‘SoS’ zendingswerker, auteur, ‘Adonai’ Education moslimkinderen

Wil je het werk van Bert en Hannah in Indonesië sponsoren ?

https://www.strangersofthestreet.com/ 

.

.
 Netty uit Timoteo M.G. Brazilië 
De er is veel veranderd op het Kindertehuis. Een nieuw echtpaar runt het tehuis en de opvang van kinderen is veranderd.
Het kindertehuis is inmiddels o.a. een groot semi-internaat geworden waar verschillende projecten lopen zoals het logeerprogramma . Geestelijk, emotioneel en psychologisch gebeuren er veel en wonderlijk mooie dingen met de kinderen. De meeste kinderen komen uit zeer arme gezinnen en krijgen geen normale maaltijd per dag. Alleen dat al is een feest ! De kerken in Brazilië hebben het in het algemeen veel over de wederkomst van JEZUS Christus, schrijft Netty in een nieuwsbrief. Laten we ons daarom bewust zijn van het feit, dat we nog maar weinig tijd hebben om iets in GODS Koninkrijk te doen. Ieder persoon die voor het Koninkrijk van JEZUS kiest, past gegarandeerd in het plan van GOD de Vader voor deze wereld. Per slot van rekening houdt alleen stand datgene wat van eeuwige waarde is, zijn waarde, de rest verdwijnt in het niet....  Op haar site kun je nog veel meer lezen en misschien wil je ook wel een kind sponsoren ?  Netty was op 8 okt. 2022 in Nederland in Assen ! Zie haar website.kijk bij : www.kinderwerk-horeb.nl 
NL93ABNA 0525 4591 38   (giften aftrekbaar)
NL94INGB  0003 3412 39    ( giften aftrekbaar)

Pastors-apostel Ednilson en Marineia  uit Timotheo zijn de pastors van Netty. Wij hebben hun opgezocht in 2014 en zijn toen zelf, als pastors in Brazilië  ingezegend. 
Ze zijn ook een keer bij ons geweest en dat was grandioos ! 
          

  
.
310217 bezoekers (446840 hits) sinds 13-10-2008