HOLLAND Ablaze ?


Rodney Howard Brown

van Revival Ministries International was in Nederland van 21 t/m 25 aug.  Je kon LIVE de uitzendingen op zijn eigen YOU tube kanaal VOLGEN of zelf naar Almere gaan. Nu kun je op You tube de avonden nog na luisteren en ook een bijzonder WAAR woord wat Rodney uitsprak vooral over de houding van de Nederlandse christenen. ( Zie het You tube filmpje hieronder)  HOLLAND ABLAZE heette deze Heilige GEEST week in Nederland. Wij houden van  Rodney maar hij heeft zo zijn eigen stijl ... Daar moet je wel van houden ...zoveel mogelijk mensen winnen en het zondaarsgebed/zielen winnend script  op laten zeggen....? Zoveel mogelijk presteren....?  Wij hebben geen kritiek maar deze methode en stijl hoeven niet bij jou of bij ons te passen. Er zijn altijd mensen, ook in de wereld die voor kwantiteit gaan en niet voor kwaliteit. GOD wil dat we zoveel mogelijk vrucht dragen en zielen winnen  ja , idd, maar dat kan op verschillende manieren gelukkig. Wij geloven dat elk mens uniek is en origineel en ook elke kerk, elke gemeente een eigen visie van Adonai krijgt, met een eigen stijl.  Die vrijheid is er HALLELUJAH ! Media, TV, You tube overal is JEZUS/YESHUA te vinden ! De moderne (luxe) manier van verspreiden ! Als gelovigen NIET VRIJ zijn en NIET geheiligd zijn kunnen ze ook geen goede getuigen zijn ....
Wij geloven  in de kracht, het vuur en de power van the HOLY GHOST maar het is GOD en GOD de Heilige GEEST alleen, die mensen kan trekken om een keus te maken voor de Eeuwigheid. Wij zijn geroepen om te getuigen en niet te overtuigen zeggen wij altijd. GOD draagt ons op om het Evangelie van Zijn Koninkrijk te prediken en discipelen te maken. GOD zegene Nederland en Europa en dat zij in haar geestelijke bestemming mag komen . Dat er overal nog maar heel veel unieke golven en bewegingen mogen komen van de Wind van Zijn Geest, in deze eindtijd ! Dat er nog vele  nieuwe vurige gelovigen bij mogen komen van alle volkeren ! Gelovigen die zich echt bekeren en wedergeboren worden.. EN die bovenal JEZUS graag willen gaan volgen en dienen !!! 
E U R O S P I R I T
 www.eurospirit.nl   

Pastor en Major Amir Tsarfati uit Israël sprak daar de eerste avond. 
Kingdom Now leer ?

Wat is dit nu weer ? En wat is dit voor een leer ? Is het een dwaling of een nieuwe theologie ? Sommigen beweren dat het op dit moment de meest gevaarlijke dwaling is. Bert schrijft tegenwoordig wel eens artikelen in de Charisma en hier beneden lees je een artikel over,, KIngdom Now"  ( o.a. verweven in de 7 bergen strategie) en wat Dominionisten geloven. Hij schreef dit voor het blad Uitdaging. Lees het, onderzoek het, en laat het een waarschuwing voor je zijn. 1 Tim.6:2 t/m 15 

                          

Bert Europees kampioen windsurfen in 1983

Wind, Parasurfen ? nee...Kitesurfen!

 

 

Ik ben Bert en ik vertel jullie iets over mijn verandering en nieuwe begin van mijn leven alweer een poosje geleden. In 1976 was ik bezig om me los te maken uit de onderwereld. Ik werkte als zeilinstructeur op het franse eiland Corsica waar we  een watersportbedrijfje, windsurf- en zeilschool hadden. Het windsurfen was toen net uitgevonden. Ze noemden het destijds parasurfen. Een vriend van me die instructeur was gaf me een oude kapotte  parachute die ik repareerde. De bovenste koorden ingekort zodat ie de lucht in zou gaan als ik eraan zou trekken.

 Ik dacht  ,,laten we het nu eens zonder mast proberen.''

 

                  Uitproberen 

 Je vloog ermee over het water! Je had in die tijd nog geen trapezes of veiligheidssystemen. Dus met lichte sideshore wind probeerden we dan op een breed windsurfboard en met die parachute vooruit te komen op het water. Als de parachute in het water viel kon deze natuurlijk niet meer de lucht in, want er zat geen lucht in de parachute zoals dat tegenwoordig het geval is met de kites. Als het hard waaide, windkracht 7,8 gingen we ook het water op zonder board en met twee man hangend aan die parachute. We werden over het water gesleurd en omhoog getrokken. Zonder trapeze hield je dat niet zo lang vol. Op een dag verdween de parachute in de bomen en daar hebben we hem maar gelaten.  Nu wordt ik de grondlegger en aartsvader van het kiteboarden  genoemd en dat zie ik als een eer.  Na mij hebben velen vooral bekende windsurfers zoals Bruno Legaignoux, de kitesport verder ontwikkeld.

www.kitefeel.nl

 is een  leuke kitesurfschool langs het IJsselmeer, waar het er een stuk rustiger aan toe gaat ook al zie je ze daar ook wel eens door de lucht vliegen. Bert zijn verhaal gaat zo verder maar eerst laten we even de jonge generatie aan het woord.

 

De nieuwe generatie kitesurfers

 Michael, Paul  en Marco in actie op Terschelling, waar ze net als wij op vakantie zijn. Kitesurfen is hun lifestyle, vertellen ze me gepassioneerd als ik de ene na de andere vraag stel. Ze zijn heel sociaal en helpen graag een jongen die het wil leren. Het is wel een dure hobby voor jongeren.Een kite ( een 9 of een 12) kost 1000 tot 1200 Euro en een buikuitrusting 750 Euro. Het meeste komt aan op je buikspieren, laat ik me vertellen. 

 

Ps.104:3      De wolken zijn Uw wagen, U zweeft op de wieken van de wind.

 

Marco probeert het nog een keer. Als je meer dan 2 uur hebt gekitesurfd voel je al je spieren.  Hij vertelt me dat als de stroming te sterk is en er te weinig wind staat, hij niet weg kan komen. Het is telkens maar wachten op wind. Sterke wind. Die dag staat er niet genoeg wind  maar toch kan ik nog een foto van Marco in actie te nemen, in de verte.  

 

  Ps. 135:7  God   brengt  de  wolken  bijeen,

   doet   het   bliksemen, van Hem    komt   

  de    regen    en   HIJ   stuurt    de    wind.

 

Lieve  Vader GOD,

 ik bid dat je deze kitesurfers en de anderen op het IJsselmeer en de Waddenzee veilig in bescherming  onder je vleugels houdt op de golven van het leven waar ze ook heen gaan zoals er in psalm  91:9 /m11 staat en dat ze jouw dynamische Zoon  J.C. mogen leren kennen met die spetterende blijdschap van binnen. Dat wij juist leren zo met de Heilige Geest te mogen ,,surfen'' op de golven, als zij met de wind, Amen.

 

 

 

 

Verrek, HIJ bestaat !

Destijds was ik ook aan het afkicken van de speed. Dat is minstens zo erg als van heroíne, kan ik je vertellen. Ze noemen dat een cold-turkey, omdat je afkickt zonder medicijnen en methadon. Het was zo hevig dat ik in mijn wanhoop tot GOD begon te roepen. Ik schreeuwde het uit maar ik wist niet wie HIJ was en waar HIJ was. In Parijs kreeg ik een aanraking van de Heilige GEEST en dat was een onvergetelijke ervaring. Geestelijk ging er een knop om en ik weet nog dat ik dacht:,,Verrek  HIJ bestaat !'' Kerken waren vreemd voor me. Het verschil tussen katholieken en protestanten had ik in de gevangenis geleerd. De ene voorganger droeg een zwarte jurk en de andere een witte. Dat was al m'n kennis van het geloof. Wat later leerde ik mijn vrouw Ellen kennen en gingen we op zoek naar de God die me had aangeraakt. Van pinkster of volle evangelie kerken had ik nog nooit gehoord, dus stapten we de eerste de beste kerk maar binnen. Ik viel letterlijk in slaap en volgens Ellen kon dat het dus ook niet zijn..Toen sprak ik een pastoor aan in een Fries dorp en vertelde dat ik was ,,aangeraakt'' door GOD en wilde weten hoe ik verder moest. Aangeraakt? vroeg hij. Een paar levenswijsheden prevelde en proclameerde hij maar  ik kwam er niet echt verder mee.

Ik verlangde naar de realiteit van GOD die ik had ervaren. Ik ontdekte dat als je Hem om leiding vraagt, Hij antwoord geeft. Op een keer kwam  tijdens een dienst  de evangelist Paul Olson uit Amerika spreken en die bracht het evangelie als een abctje zo overtuigend. Ik kon niet wachten en  ging naar voren om mijn hart aan JEZUS te geven ! Bert verteld verder; met vallen en opstaan leerde ik geloven. Alles of niets is mijn instelling.  Vroeger als lid van de onderwereld maar nu ook als zakenman. Ik ben naar  Nederland verhuisd en kon een keukenzaak over nemen en daar is al mijn tijd in gaan zitten. 

 

 

Laat mijn vader los !

 Mijn jeugd was niet geweldig. Mijn vader toonde weinig interesse en mijn ouders maakten praktisch elke dag ruzie. Na bijna 20 jaar zochten we mijn vader weer vaker op. Inmiddels lag hij in het ziekenhuis en herkende ons niet meer. Het leken wel machten der duisternis die volkomen bezit van hem hadden genomen. Dat was niet zo verwonderlijk want hij had zich altijd bezig gehouden met occulte zaken. Hij dementeerde, was erg verward en zag allerlei geesten vliegen door de kamer in het ziekenhuis. Ik wilde niet accepteren dat alles voor niets was geweest en riep;

,, In de naam van JEZUS , duivel laat mijn vader los!'' ''Pa, het bloed van JEZUS maakt je vrij '', vervolgde ik. Op het moment dat ik het woord, bloed zei, begon mijn vader wild met zijn ogen te draaien en te rochelen, wild met zijn armen en benen te zwaaien en zakte weg. Toen we even later in de kamer terugkwamen zei hij:  ,,Hallo Bert, hallo Ellen en herkende ons weer. Hij was volkomen bij zijn verstand. Plotseling vroeg hij me, ''Bert wil je mij vergeven dat ik een slechte vader ben geweest ?'' Pas na de bevrijding was hij in staat om zijn gevoel te tonen. Op zijn sterfbed verzoende de HEER ons met elkaar en mocht ik mijn vader tot JEZUS leiden. Enkele weken daarna overleed hij. Mijn raad aan iedereen; Maak het in orde als er ruzie is in je familie, zeker met je ouders. Zelfs als je weinig gevoel hebt voor de ander is het het beste om de eerste stap te doen, GOD doet de rest. De ervaring met mijn vader was  een van de geweldigste momenten in mijn leven want mijn vaders leven is behouden voor de Eeuwigheid ! Bert werd 17e bij de wereldkampioenschappen in Sardinië en op websites wereldwijd staat vermeld dat hij de uitvinder is van Kite surfen. Hij had als eerste patent op deze sport. Nu is het een rage! Misschien tref je Bert aan in de zomer ergens langs het IJsselmeer waar hij het misschien een keer  probeert met een nieuwe surfplank en een ouderwetse parachute zoals hij het deed in 1977.Dit jaar viert Eurospirit haar jubileum en is de 25e Eurospirit conferentie op 5 en 6 mei in Amsterdam./Duivendrecht. Kijk bij www.eurospirit.nl   

Bert is een gepassioneerd voorvechter voor christelijke televisie, vertegenwoordiger van T.B.N.Europe, een internationaal tv.family netwerk, en heeft een keuken zaak in Leeuwarden.  www.budgetgraniet.nl 

Graag had hij in alle gevangenissen satellietontvangst installaties laten plaatsen, zodat gevangenen 24 uur per dag het evangelie kunnen horen.Laten we bidden dat de Heilige GEEST zoals deze golf ons land en de gevangenissen en plekken zal bezoeken !

 

 

Niets van deze website mag worden overgenomen  zonder toestemming

van de beheerder.

217652 bezoekers (298822 hits) sinds 13-10-2008