Het ROMA Mirakel e.a.

 Het ROMA  Mirakel !

  .

Pastor Erman en zijn team delen eten uit.
Het is zo fijn dat we elk jaar ( dit zijn de laatste foto's)  nog steeds tot grote zegen mogen zijn in Servië en Bosnië Herzegovina om de Roma zigeuner gemeenschap van pastor Erman van de nodige levensbehoeften te voorzien. Deze zomer van 2023 konden de kinderen op zomerkamp door onze gift Hallelujah ! Deze winter van 2023/24 hout, voedselpakketten  en medicijnen. We hopen en bidden dat wij hen kunnen blijven ondersteunen.Reis naar Bosnië-Herzegovina

Heel spannend was het...   toen we vertrokken in maart 2007  naar voormalig Joegoslavië  en waren uitgenodigd in verschillende kerken in Bosnië -Herzegovina. Met de broer van Roger Teale, Mark Teale ; evangelist uit Engeland/Schotland , Radenka, Theo en ik vertrokken we destijds. Om beurten konden we daar  getuigen, prediken, profeteren en bidden voor de zieken. We hebben de platgebombardeerde en kapotte wijken gezien in Belgrado....zoals nu in Oekraïne. Vreselijk om te zien. Wat bij ons allen de meeste indruk in ons hart achterliet was, dat we op visite mochten komen bij de Roma zigeuners.
Dat we bij hun in een een hele armoedige kleine kippenschuur stonden GOD te loven en te prijzen, vergeten we nooit meer. Inmiddels heeft pastor Erman daar een bloeiende Roma gemeente opgebouwd met een nieuw gebouw en grote bus waarmee hij  kinderen van andere dorpen naar zijn kerk op kan halen. Omdat dit in ons hart bleef hebben we besloten dit werk te blijven ondersteunen. Al een aantal jaren doen we dit en wij blijven dit doen zolang we dat kunnen !Nu na een aantal jaren krijgen we dit prachtige  filmpje opgestuurd ! In het filmpje loven en prijzen de zigeuners De Heer in hun eigen ,, zigeuner" taal . Het is weer een dialect en anders dan de Servische taal. Wij vinden deze Bovennatuurlijke Opwekking onder de zigeuners echt een Mirakel ! Dit is de betekenis van het lied;

Prizduzi se da slavis Gos poda,               Doe mee om de Heer te verheerlijken ! Voor Hem
Njemu pjevaj starci, miadi, djeca          te zingen, de oudsten, de jongeren, de kinderen !
neka se, podignu da slava Gospoda   Laat ze opstaan om de Heer te prijzen !

Kako je lijepo da otvarama nasa           Hoe mooi is het om ons hart te openen, Zijn kracht
srca Hjegova sila ce doci na nas            zal over ons komen ! Mogen we ons allemaal
Da svi podignemo i pjevamo Njemu      verheffen en voor Hem zingen !Noodhulp aan Israël CGI
Sinds de aanslag van 7 okt. in Israël door Hamas steunen wij ook De Messiaanse gemeentes in Israël.

Jaap Dieleman & Abbachildcare
Wij hebben meegedaan met de actie van Jaap Dieleman door heel Nederland met het blad ,,Ontzagwekkend Nieuws" . Ook deden wij mee met onze gemeente bij geweldige evangelisatie projecten in India .
www.ontzagwekkendnieuws.nl 

 Bert & Hannah in Indonesië 
Natuurlijk  kan ik hier een hoop over Bert schrijven want hij spreekt, preekt, onderwijst demonstreert wat de discipelen deden. Toch is even naar een video luisteren van hem, terwijl de tropische regen naar beneden klettert... natuurlijk veel leuker . 
                                            

Hallo vriend !

Ik hoop dat alles goed gaat tot zover? Vertel ! Vanuit mijn rotanstoel in Indonesië mis ik jullie wel hoor! Soms droom ik ‘s nachts over sommigen van jullie, lachen is dat. Misschien vroeg je je wel eens af wat wij (Bert & Hanna) hier zo doen. 

Even gewoon om jullie eens te bemoedigen, want Gods Woord werkt echt en Jezus leeft !

Veel en mooie vrucht, veel liefde; maar dáárom ook vervolging, haat, leugen en tegenstand ! En NIET allereerst door islamisten! Als je ook Zijn Woord DOET en spreekt (in de frontlinie werkt), dan ben je niet de enige hierin zegt God, Joh.15:17-23, 10:10. (Raar maar waar en ook normaal ; ) Wordt bemoedigd ! Geef nooit op! Daarom ook maakte ik deze ‘Nieuwsbrief-Video’ voor jou beste vriend, geliefde discipel en leider .

Ik wil mijn dankbaarheid  tot God dan ook uiten voor zovelen van jullie. En vooral voor Andrew Wommack en zijn praktische onderwijs. In mijn acht jaren hier gaf dit me volwassenheid*: focus en verrassende vrucht in ministry, leiderschap, preken en onderwijs (bijv. de D-E cursus) en de Bandung fellowships en universiteiten worden ‘gemetamorphed’, hallelujah !, in bevrijding en genezing... en educatief/praktische 🍞 hulp voor de lokale bevolking. Altijd met grote vreugde; en helaas; hoe anders vaak is dat zo met andere zendelingen hier die afhaken — na 5 jaar blijkt idd slecht 4%(!) nog echt gemotiveerd te zijn — door onvolwassenheid* (o.a. geen kennis van Gods Karakter), verkeerde leer of onwetendheid! En ik voel me zo klein en zwak in Zijn Koninkrijk maar blijf zo vruchtbaar dankzij Zijn Woord en Geest! 📖 ❤️ ook geopenbaard via de enorm praktische Andrew!Iedereen hartelijk dank voor ondersteuning door :
geestelijke bemoediging — gebed, e-mailen (stuur eens een selfievideootje!), skypen

• gastvrijheid en support — als ik op verlof in NL of Engeland was, vooral voor een bed en een maaltijd...

• en ja Indonesiërs hier zijn het meest gezegend met jouw (vooral maandelijkse!) gift... Zoveel dank! Als voorbeeld, met je ‘westerse’ €20,- (= IndRupiah 330.000,-) kunnen we heel wat doen HIER: 

— 10 ‘Adonai’ school- of voetbal)shirts à €2,- (geen katoen; nou jah zweten dus) of

— 15 goede maaltijden voor de straatarme (moslim) kampung-leerlingen van Hanna 

— OF 10 boeken ‘Geest, Ziel & Lichaam’ (= ‘Roh, Jiwah & Tubuh’, incl. ‘special 40% sos-discount’ van vriend Adi, dir. Uitgeverij Light Publishing Jakarta!) voor leiders en Bijbelstudenten. Je staat stomverbaasd als we hun getuigenissen delen, ook van (ex)moslims en hun fam. Zijn Genade en Waarheid breekt door, hallelujah!

Bert (& Hanna), Indonesia;

CBC UK 2010 Certified/ordained AWM, onderwijs en preken, evangelisatie, 
D-E, ‘SoS’ zendingswerker, auteur, ‘Adonai’ Education moslimkinderen

Wil je het werk van Bert en Hannah in Indonesië sponsoren ?

https://www.strangersofthestreet.com/ 

.


 Timoteo M.G. Brazilië 
Er is teveel veranderd  in de situatie van Netty en op het Kindertehuis om hier te melden.. 
 Op haar site kun je alles lezen.  Netty was voor het laatst op 8 okt. 2022 in Nederland in Assen .
Zie haar website. 
www.kinderwerk-horeb.nl

Pastors-apostel Ednilson en Marineia  uit Timotheo zijn de pastors van Netty.
Wij hebben hun opgezocht in 2014 en zijn toen zelf, als pastors in Brazilië  ingezegend. 

Ze zijn ook een keer bij ons geweest en dat was grandioos ! 
          

  
.
338085 bezoekers (492835 hits) sinds 13-10-2008