ZG - VOLENDAM

                                                                                                             
  . .       
          Zendingsgemeente Volendam       
Heel hartelijk welkom bij ons aan boord ! De vlam brandt en het is altijd warm bij ons. Wij zijn een liefdevolle stabiele huisgroep- familie-kerk die met elkaar optrekt, een levend en vrij organisme en geen organisatie. Wij geloven dat we nu leven in de meest bijzondere (eind)tijd vlak voor de opname.  Ja, het wordt donkerder en duisterder ...maar ga jij voor waarheid en vrede in je leven ? Dan kun je bij ons instappen en JEZUS/YESHUA leren kennen en een kind van GOD worden, geworteld worden in Zijn woord en HEM leren te volgen. Van slachtoffer naar overwinnaar! Van verdrietig naar blij ! Van slaaf naar totale vrijheid, met verantwoordelijkheid. Een lamp gevuld met olie om anderen met passie aan te steken ! Met de vreze ( ontzag voor GOD en Zijn Woord) des HEEREN ! Van doelloos naar  bestemming in je leven. Naast pastoraat bedienen we je in de gaven van de GEEST, varende richting het Beloofde. Vrijheid, Gerechtigheid, Betrouwbaarheid, Waarheid, Blijdschap, Liefde en Vrede die bij het koninkrijk van JEZUS horen, zijn specifieke kenmerken voor ons. We hebben kleine en grotere samenkomsten. Wil je als beginner kennismaken ? Kom dan langs op een van onze gezellige OPEN HUIS avonden of kom naar de AMVO. Bellen of een gesprek kan ook ; onze kapitein Theo, info tel: 06.14676623  of mail info@devingervangod.nlJe bent zeer geliefd en van harte Welkom ! Kom langs op een Zaterdagavond of kom naar onze Bijbelstudie avond met FRANK OUWENEEEL op 25 Mei 2024 !


 ZATERDAG Avond  I "ll be there !
Op de Zaterdagavonden  hebben we gezellige OPEN ontmoeting- familie - instructie - feest en/of Leerhuis avonden, napraten of pastoraat waarin de Heilige Geest ons leidt. Veel mensen hebben specifieke hulp op maat nodig door problematische achtergronden. Onze bidstonden zijn wekelijks , beginners trainingen zijn flexibel .
Onze grotere samenkomst is een BBB-studie van Frank Ouweneel op 25 mei 2024 waar we allemaal naar uitzien !
Uitnodiging voor een  Zaterdagavond op 11 mei 2024 met JOEY PLAT , 18 mei met THEO DE BOER/ koffie en gezelligheid  Meld je aan via FB Messenger Joey Plat of via info@devingervangod.nl  !  Hieronder kun je deel 1 beluisteren. 


             
      
AGENDA ZG-VOLENDAM 2024   
               ZA.AV. Open - avonden Locatie :  FARMERS Place & The PALACE
                           BIDstond elke week ! Locatie bekend.

               FUNDAMENTEN TRAINING  : Hoe bouw je je leven op de rots ?
                                                               De waterdoop 
                                                               De doop in de GEEST  e.a. onderwerpen 

                   16  Maart  Joey Plat ; Het laatste oordeel  (deel 1) 19.00
                   23 Maart   Joey Plat ; Het Laatste oordeel (deel 2) 19.00

                   30  Maart 
 PAASFEEST  
                     6  April    Joey Plat ; Het laatste oordeel ( deel 3) 19.00 
                    13 April     Joey Plat OPEN AVOND Vrije invulling
                    20 April     Joey Plat  Uitleg over de Gordel riem van de waarheid
                                                         met koffie en gezelligheid
                     27 April    Joey Plat Koninklijke Zaterdagavond  19.00
                     4 Mei        THEO DE BOER ; De gelijkenis van de talenten 19.00 
                    11 Mei       Joey Plat;  Kom tot JEZUS !
                    18 Mei       THEO DE BOER ; Gaven en talenten deel 2  
                    25 Mei       FRANK OUWENEEL ; Ik berg Uw woord in mijn hart

   25  Mei      Frank Ouweneel AMVO 19.00

      
 

BIJBELLERAAR ; Frank en Ada Ouweneel 

Willen wij groeien en goed gebouwd , sterk, gezond en gezegend blijven ? Dat kan alleen met goed voedsel en goede levende Bijbelstudies ! Zo trekken wij al tien jaar door de Bijbel heen met Frank Ouweneel die elke maand uit Emmen speciaal naar Volendam komt.  Beginners en gevorderden worden versterkt en opgebouwd door het bevlogen Bijbelse onderwijs van Frank  in de AMVO aan de Julianaweg 106, te Volendam.  Zorg dat je erbij bent ! Schrijf het in je agenda.  Zie hierboven bij de Agenda op de Zaterdagavonden in 2024

.
 JEZUS komt spoedig ! Begrijp jij de bovenstaande tijdlijn ? Onze Bruidegom staat klaar en is komende ! Hier zie je GODS Koninklijke MEESTERPLAN die snel richting het einde gaat. GODS speciale tijd met Israëli staat in de startblokken.  Het Woord van GOD is er duidelijk over. Wat een troost in deze tijd van verval, antisemitisme en vervolging. Hij komt ons tegemoet in de wolken ! Dit heet ..de Opname". Misschien nog nooit van gehoord ?  Het is een Mega hemelse bijna mysterieuze happening waarin HIJ Zijn bruid ( alleen de oprechte gelovigen van Zijn gemeente) komt weggrissen voordat de toorn; de grote dag des HEEREN aanbreekt.  Een schitterende dag voor de Zijnen maar voor jou ?  Een plotseling verderf komt over de aarde. Het tijdstip dat HIJ komt, vinden wij  niet zo belangrijk maar... ben jij al gered en gereed voor Zijn komst ? Hoe is onze houding ten opzichte van ...? Zijn we waakzaam ? Zijn er voorwaarden ? Gaat elke gelovige mee ? Zijn onze lampen in orde ? Wat zijn de misleidingen, dwaalleringen etc. ? Waar moeten we op letten ? Wat kun jij onderscheiden ?  Hieronder de belangrijkste boodschappen van mij,
GODS RIJKE ZEGEN, Theo de Boer.
,,
De Bruid heeft zich voorbereid ! ", ´
,, Wie gaan er  mee met de Bruid / De Opname en wie niet ``
?
PAS OP dat je niet struikelt en leer te onderscheiden !  Deze  bijbel studie  podcast is live opgenomen ,
Het zal je zoveel wijzer  maken en in de spiegel doen kijken !  

  

 ALLE voorgaande diensten, Bijbelstudies  en samenkomsten;

     


             

    
       


   
    

   

  
  

   
 
    

    
 
 

 
 


    


     


     


   

    


  
 
 .

.

 

 
 
  
.  

       ,,Op weg naar het Hemelse Bruiloftsfeest" Diamanten voor jou !
                 Nog beperkt te KOOP bij  MUSICEDAM, Spui 1, EDAM of in de AMVO
                                         of  tijdens een grote samenkomst.


     
 
       laatste lokale hoogtepunten...        
Joey Plat als jonge getalenteerde evangelist en prediker spreekt voor het eerst (Maart 2024)  in een serie over het Laatste oordeel ! Evangelisatie gedurende de hele zomer , winter in 2023 en lente 2024 heeft nieuwe mensen opgeleverd die de meest belangrijke keus van hun leven gemaakt hebben ! Prijs GOD ! Mensen helpen van buiten of uit andere kerken die vastgelopen zijn in hun wandel  begeleiden wij met zorg. We hebben rond de kerst op de grootste kerstmarkt van Nederland in Haarlem 2022 bij Willem Duin van de Levend Woord gemeente mee gedaan met evangeliseren. Zie het filmpje bij laatste acties. Joey heeft een aantal wonderen mee gemaakt met  mensen die tot de HEER zijn gekomen ! Theo zijn laatste preek in juni 2022 over misleiding was super actueel en staat nu online. Jaap Dieleman en Frank Ouweneel zijn heel 2022 geweest. Als een  dynamische ,,waarheid wervelwind" werkte de Heilige Geest door deze heren heen en voorheen in de grote feestzaal van de AMVO.  Na een jaar niet in een grote samenkomst bij elkaar geweest te zijn was dit echt volop genieten.  Er was een grote boekentafel en velen hebben genoeg boeken van Jaap gekocht om de winter door te komen ! 


De AMVO verzorgde alles tot in de puntjes. Leuke nieuwe mensen leren kennen ! Prijs GOD, vele mensen zijn op Jaap afgekomen en door zijn boodschap en boeken gezegend . Het samenkomen en onze bidstonden zijn de hele tijd  doorgegaan  want waar 2 of 3 vergaderd zijn in Mijn naam zegt JEZUS , is GOD in ons midden met ...Zijn glorie en aanwezigheid ! We hebben in de zomer ook veel tijd besteed aan huwelijkspastoraat en dat werpt zijn vruchten af.  Robert Cekov was ook bij ons op visite . Hij komt uit Macedonië en is volgens mij de beste violist van Nederland ! Luister naar zijn wondermooie hemelse spel. ( hierboven)  Iemand met een groot probleem  aan zijn zwarte teen, heeft een zeer groot wonder van genezing meegemaakt ! WEG zwarte teen !   De laatste BBB-studie ;  GOD beantwoord elk gebed met Frank Ouweneel was het neusje van de zalm.  Je hebt wat gemist als je er niet was . Bestel dan de DVD bij;  frankouweneel.nl.  . Mijn CD is klaar en het is een geweldig proces van 6 maanden geweest tijdens het begin van de corona tijd in 2019. Het resultaat mag er zijn . Op de 29e aug. en 12 Sept. presenteerde ik m'n CD.  Door het evangeliseren hebben drie mensen JEZUS aangenomen en een van hen is genezen van kanker en de gevolgen van een operatie. Ze zijn hongerig naar het Woord van GOD en willen graag JEZUS leren kennen. Prijs de HEER ! Met de dames van ZG hebben we een  boeiende rondleiding gehad in de Oude kerk van Edam en de Librije. De geschiedenis van Edam in relatie met  Nederland zit in de ramen van de kerk verborgen in het glas in lood. We waren stil en onder de indruk en hebben nog nagetafeld met een late lunch.
Wat betreft maart /april 2020 zouden er grote veranderingen komen . .
Doopdienst in het IJsselmeer op de een na laatste dag van het jaar 2019 met feest daarna !! Heerlijke spectaculaire avond met Evangelisten Johan en Brenda Toet gehad . Mensen wedergeboren, genezen ( van kanker !!!) Een heel groot wonder gebeurde in ons midden ! De BBB-studieavonden blijven steengoed. Frank Ouweneel legt het je zo goed uit en trekt zeer zorgvuldig met ons de Bijbel door. Verbluffend; Baby Joey uit Volendam is genezen van een hersenvliesontsteking e.a. complicaties nadat Nico voor hem gebeden heeft in het ziekenhuis ! 

                                                            

                                                     

    
     

Oud nieuws
Wat een super gezegende en bijzondere avond was het met Profeet Roger Teale ! Broeders en zusters, vrienden en bekenden uit heel Nederland waren er ! Luister zijn ernstige boodschap; Nederland zit in de problemen. Oh, Oh NEDERLAND op onze site.
Theo heeft een geweldig stuk praktisch onderwijs gegeven over Discipelschap ! Hieronder zie je het filmpje van de grote genezingsdienst met Evangelist Jan Zijlstra in Warder die we hebben mogen organiseren. 
Dank aan ons trouwe team wat koninklijk heeft meegewerkt met de Wings of Healing.  In  Febr. 2019 met het mooie weer hadden we een MEGA grote evangelisatie - actie  voor alle dorpen rondom Volendam. Jan Zijlstra sprak in Warder in de Sport kerk op 8 maart en bad voor de zieken die overal vandaan kwamen. Zelfs voor zijn familie . Het waren geweldige diensten !!2 April is Jan Zijlstra alweer voor de 4e keer in Volendam geweest. voor de 2e keer in het Stolphoevekerkje.
Velen waren aanwezig en hebben voor zich laten bidden. .
 
Afscheid
We hebben helaas afscheid genomen van Jan van Strijen van het Stolphoevekerkje (de Protestantse kerk in Volendam) die op de laatste woensdagavond in februari 2019  is ingeslapen en zijn reis naar de HEER heeft gemaakt. We zijn dankbaar voor de prettige liefdevolle relatie die we met hem gehad hebben en al de jaren waarin we prettig gebruik mochten maken van het mooie Stolphoevekerkje. ,,Zijn ' lied "Ga met God",  zullen we blijven zingen om hem gepast te blijven herdenken. Liedboek 416. Wij hebben het Stolphoevekerkje verlaten en komen in de AMVO bij elkaar op de laatste Zaterdag van de maand.Bekijk onze eerste,  eigen,  creatieve  You-tube filmpjes gewoon op ons You tube kanaal. Te vinden op het devingervangod kanaal .  Zoveel positieve berichten erover gehad. Jaap Dieleman gaf een weergaloze start aan Januari 2019 met als thema De Opname. Wat een avond !  Theo gaf een zeer accuraat Woord van GOD door op 15 december j.l. over de Wereldkerk die komende is.. Er zijn opnamen van, mocht je het willen na luisteren.  Het allermooiste voor een discipel  is natuurlijk  als mensen individueel bevrijd en of genezen worden.  Dit gebeurt tussen de bedrijven door, als we met elkaar optrekken !  Herman Boon gaf een daverende Try-out op 22 september 2018 met inhoudelijk de zeer ernstige staat van ons ,,Nederlanders", die nog geen keus gemaakt hebben voor de eeuwigheid.  Ook kan hij op weergaloze wijze grappen en grollen verstoppen tussen de ernstige lijdensweg die JEZUS aan het kruis beleefde.  Dat is echt heel knap zodat je kunt huilen en lachen tegelijk ! Gerard vd Schee, leider  vd Baptisten ABC-gemeenten sprak bij ons over GOED-BOOS zijn en heeft daar een serieus praktisch programma voor Nederland voor ontwikkeld. De Zomer Barbeque en visite van de Levend -Woord gemeente met Pst. Willem en Ingrid Duin uit Haarlem 12 juli j.l . aan Volendam met een jonge tiener DANS delegatie uit Zuid-Korea was zooo verrassend en dynamisch met prachtige uitvoeringen op het Europaplein ! Op ons favoriete nummer ; Nothing is impossible with GOD !


                                                                         .

                                                    . .


 


    

    .

                                         

      

                                                 

Hierboven pastor Willem uit Haarlem met een delegatie dansers en jonge discipelen uit Zuid-Korea. De avond op 8 juni j.l.  met Jan Zijlstra  ( onderwijs over Geloof en Goddelijke genezing) was echt Mega! Iedereen die er was heeft zegen ontvangen. Er kunnen minder mensen in het Stolphoevekerkje maar er waren veeel meer genezingen en bevrijdingen dan in de AMVO !! GOD heeft machtige dingen gedaan ! Hallelujah ! Het heeft ons allen bemoedigd ! Nieuwe boeken die Jan Zijlstra heeft geschreven zijn een aanrader. Je kunt ze  vinden op de website; www.wingsofhealing.nl 

                                     
In Augustus 2018 heeft Theo de Boer een Za.avond  gevuld met instructie , aanbidding en Bijbelstudie. 1 september 2018 kwam Gerard van de Schee in Volendam spreken over boos/zijn.. Hij is leider van de ABC gemeenten in Nederland.  Netty was bij ons met een zeer speciale avond in het Stolphoevekerkje . 2018 begonnen we fris met Profetische  Praise & Worship try outs op 13 januari. Frank Ouweneel gaat 29 nov. 2018  zijn BBB-serie hervatten. Hij heeft met drie anderen een geweldig boek voor Nederland geschreven genaamd: De waarheid over de eindtijd. Dit boek omdat er  teveel dwaal leringen rondgaan in ons land. Je kunt het op zijn site bestellen. 2017 Jeanne de Groot-Boot is 19 oktober 2017  na een kort ziekbed naar de HEER gegaan. De afscheidsdienst en de begrafenis waren in Muiden. Wij gedenken en missen haar als een sterke steunpilaar en vredesduif die onze groep en onze visie ten alle tijde onderschreef en ons bemoedigde. Ze was tevens bestuurslid. Zie hier beneden een foto vanaf Terschelling alweer 3 jaar geleden !


 ,,John Highway" en ik mochten op de Siloam boot de aanbidding leiden.in 2017.tijdens een Heilige Geest weekend t/m 2 sept. met Bart Doornweerd ( Inmiddels bij de HEER ). De Siloam vaart het IJsselmeer rond en doet alle mooie plaatsen aan terwijl er aan boord wordt aanbeden, onderwezen en bediend. Ook Texel en Terschelling worden met goed weer bezocht . Dit alles onder de bezielende leiding van de nieuwe schipper Harm en zijn vrouw Sherida & team. We hebben de sterren van de hemel gespeeld en gezongen voor de Allerhoogste !! Het was een super gezegende tijd ! Zie hieronder een impressie .


City Bible Vlollendam
 Het schitterende handzame City Bijbeltje Volendam is nog steeds GRATIS verkrijgbaar voor wie het allergrootste cadeau ook wil uitpakken en dus echt gaat lezen. De vertaling is in de Herziende Statenvertaling met voorop een prachtige foto van Jan Tuijp. Laat het ons weten als je belangstelling hebt dan zorgen wij dat je er eentje krijgt. Mocht u een gift willen overmaken ?  Stichting de Vinger van GOD : NL70RABO 031.5671424
  info@devingervangod.nl 
 

                                              Meer impressies 2016- 2017-2018 
     
  
        
    
   

    
                         

     

                                                  

                             Profeet Roger Teale was op 14 juni 2016 bij ons in Volendam.
        Je kunt bij ,,de Waarheid over " lezen wat hij gesproken heeft over Nederland .

      

           
     6 maart 2015 ,,Een top avond in de AMVO"
    6 juni     2018    in het Stolphoevekerkje ! 

De tweede Grote GENEZINGSDIENST met evangelist Jan Zijlstra in de AMVO op vrijdagavond 6 maart 2015 was ,,Nog veel mooier als de eerste keer" ! sprak een collega van een van onze teamleden. Als een goed geoliede trein verzorgden alle hulptroepen uit heel Nederland de avond. Zoek de GENEZER en je ontvangt je GENEZING, preekte Jan Zijlstra. In het Stolphoevekerkje gaan we verder en zal Jan Zijlstra op een vrijdagavond 6 juni 2018 in Volendam een onderwijsdienst verzorgen met gelegenheid te bidden voor genezing !

 

,,Het Vuur van GOD,
zal in Volendam niet ophouden te branden !
    ,,Bouw een huis voor MIJ ! " 

 

Uit Friesland, Brabant, Noord en Zuid Holland, Amsterdam,
Waterland en velen uit Volendam kwamen mensen voor genezing naar GOD.
  
           

 

Igreja Batista Nova Allianca

        ZG-Volendam Nederland nu geboren !

Het was een koninklijke droomreis, onze reis naar Brazilië. De inzegening van onze aanstelling als pastors/ voorgangers werd glorieus gevierd op za.avond 29 maart 2014 ; op zijn Braziliaans een groot officieel hemels feest ! Gloria a Deus, het was maravilhoso . 7 nieuwe kersverse pastors, 3 zendelingen, 2 levieten  en 2 missionarissen werden gezalfd.  Een bomvolle kerk met pastors overal vandaan en een grote barbecue ( chuhasco) erna. Meerdere leiders die al vaker in Nederland zijn geweest hebben we mogen ontmoetten. Officieel zijn we nu een gemeente met onze groep en heetten we Zendings Gemeente Volendam. Hieronder een paar foto's met Pastor Ednilson en Marinija, Aquila, wij en de kinderen van het kindertehuis van Netty    

    

  

   

Theo met Kaio, Abraou en Icaru         met Melissa en Muriël

Het thuis voor de kinderen in Brazilië is een waarachtig hemels  jungleparadijs geworden dankzij alle sponsors uit Nederland. Het was fantastisch om de kinderen na zoveel jaren een keer vast te kunnen houden en echt mee te maken, naar school te brengen en natuurlijk hun huis te bewonderen. Het kindertehuis is nu een semi internaat geworden. Je kunt alles lezenop de site van Netty ; www.kinderwerk-horeb.nl  Wil je iets proeven van de Braziliaanse aanbidding ? Het volgende liedje...Leva-me Alem...  

Neem me mee omhoog ..GD ! ik wil je zo graag aanbidden en naar een hoger niveau van intimiteit met jou, een hogere dimensie ! Jouw Naam is meer dan geweldig en ik wil elke dag meer van je kracht ervaren, meer van je aanwezigheid, meer van je omarming en meer..  


   
Psalm 84 WELZALIG en gelukkig de mens die op GD vertrouwd
en zonder heiliging zullen we de HEER niet zien !  (Hebr.)
 GD zegt;

MIJN Heerschappij en KONINGSCHAP zijn tot in Eeuwigheid !

Luc.18:27 Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij GOD !

2 Kor.3:17 De HEERE nu is de GEEST en waar de GEEST

van de HEER is, daar is VRIJHEID !
  

 

 

   

                        Feestelijke Kerst Celebration 2013

    In KERSTsfeer was om niet te vergeten, in het Stolphoevekerkje m.m.v Jacco & Nympha Dijs, John Highway die de heerlijke aanbidding verzorgden. Het was een avond vol vuur en we hebben de kracht van GOD en bevrijding weer ervaren, de laatste ontwikkelingen rond het kindertehuis van Netty en de machtige geloofswonderen in Brazilië.

 

 

   

Jacco en Nympha

Jacco en Nympha Dijs zijn getalenteerde muzikale aanbiddingsleiders en speelden voorheen met hun band in de Berea gemeente Amsterdam en op andere plekken in Nederland. Zij ondersteunden ons destijds. Ze maken  zendingsreizen o.a. naar Mongolië. Wil je wat van hun  Praise en Worship horen uit mei 2013 ? Klik dan op het volgende filmpje beneden de foto .

 

 

 
 MCAN
 Ook hebben we onwijs genoten van het DRAMA, uitgevoerd door een internationaal team van studenten van MCAN uit Amsterdam-noord. De volgende dag moesten ze examen doen.  THANX guys, You were really amazing ! Succes en zegen met alles wat jullie gaan doen. Zie hieronder hun foto het filmpje. Het DRAMA stuk beelde uit; Hoe JEZUS zich over je ontfermt. Helaas kon ik niet het hele DRAMA-stuk in film erop zetten. Hier dus slechts een gedeelte ervan, onder de foto.
 
 
 
333945 bezoekers (486469 hits) sinds 13-10-2008