REVIVE ! Yvette

BORN TO REVIVE !
.                                                          .                                                                                        

Joh.11:25-26 JEZUS zegt; IK ben de opstanding en het leven, wie in MIJ gelooft zal leven, ook al is hij gestorven en een ieder die leeft en in MIJ gelooft , zal in Eeuwigheid niet sterven ! Geloof je dat ?  

WELKOM ! 
op onze website, wat meer een blog is geworden met verhalen en getuigenissen van lieve vrienden en bekenden die we op weg geholpen hebben. Vanaf 2008 staat het vol met bemoedigingen, 
advies, zelfhulp en wetenswaardigheden. Mijn naam is Yvette en ik ben getrouwd met Theo. We wonen in Volendam . We zijn heel dankbaar en genieten ervan als de HEER ons nieuwe mensen op ons pad brengt die op weg willen gaan met JEZUS. Hieronder kun je, voor Nederlandse begrippen, mijn bijzondere spectaculaire getuigenis lezen . Ik kom uit Amstelveen en Amsterdam en heb voor mijn huwelijk  jaren de wereld rondgereisd als stewardess bij de KLM en daarna gewerkt als juf.  Sinds 2014 zijn we officieel pastors van Zendingsgemeente Volendam. In het jaar 2020 ben ik voornamelijk bezig geweest om eindelijk een  CD  te maken met al m'n eigen geschreven liederen. ,,Op weg naar het Hemelse Bruiloftsfeest " Diamanten voor jou !... deze is nog beperkt te koop bij MUSIC EDAM, Spui 1. EDAM.
Het helpen van oprechte gelovigen die vast zitten of in de kerk zijn ,,verwaarloosd' door specifieke problematiek vinden Theo en ik een uitdaging. Mensen die de waarheid zoeken helpen in ,,de jungle" ! Praktisch discipelen gaat prima en snel als je maar wil ! De HEER geeft ons door de Heilige GEEST genade om de rotsblokken te mogen zien  en andere obstakels zodat ze verwijdert kunnen worden en iemand in vrede en vrijheid gezond kan leven. 

Hieronder mijn getuigenis en allerlei tips waar je blij van wordt !


                    OH, wacht niet langer KOM tot JEZUS ! 
                                     

     Stewardess, kleuterjuf,  Boogy-Woogy dans & theaterjuf...
Superleuk allemaal van de buitenkant ..toch was ik toen zo verwond, zo leeg  en zo ongelukkig van binnen. De  linker persoon op de foto beneden, ben ik toen we een flink aantal jaren geleden in het Novo hotel in Amsterdam een keer optraden met een star sister act .  Dat was natuurlijk heel leuk maar onder dat masker was ik dus echt helemaal NIET happy. Ja, diep van binnen was ik al een tijd lang leeg, depressief en ongelukkig maar niemand zag dat van de buitenkant. Terwijl ik dus stewardess was en de wereld rondvloog, wat bijna de gewoonste zaak van de wereld was in ons gezin, was ik ook  kleuter en dansjuf . Ik gaf dansles op een zelf opgerichte  Boogy-Woogy Rock & Roll dansschool en daar hadden we vaak dansoptredens. Dansen was het enige wat me toen blij maakte. Soms traden we ook op met leuke spectaculaire acts . Later heb ik op de Amateur Theaterschool in Amsterdam lesgegeven en maakte ik  na mijn bekering daarna een ,,evangelische musical".  Zo te horen en zien lijkt het allemaal o zo schitterend aan de buitenkant ....maar hoe zat het nou met die binnenkant ? Nu ik JEZUS  ken en dien, mezelf ken, besef ik wat ik allemaal gemist had en kan ik uren schrijven en vertellen wat JEZUS gedaan en vernieuwd heeft !

                                              

                                         ,,Ken jij JEZUS ''? vroeg hij me....
In die tijd  kwamen  twee bijzonder vrolijke mensen dansles nemen.  Hun liefde voor elkaar en hun plezier spatte er  vanaf bij elke dansles  !  Zij hadden iets wat ik niet had en nog nooit van dichtbij gezien had, ja, zij geloofden in....JEZUS ! en zo vertelde zij mij het allerbelangrijkste .......zo gaven zij mij de sleutel van en tot DE LIEFDE die ik al jaren zocht  om een nieuw leven te beginnen met GOD. Ik heb me daarna  radicaal bekeerd,  laten dopen en werd gedoopt in de Heilige GEEST met vuur midden op de dam in Amsterdam ! Het duurde drie dagen lang. Kijk hier hoe he begon in een van m'n eerste liederen: Geboren in een poppenkast;
                               
                                            

Klik hieronder op mijn spannende getuigenis en lees meer  van hoe ik  JEZUS/ YESHUA ontmoet heb en hoe HIJ mij verloste en bevrijdde. Vertel het daarna aan een ieder die je kent die depressief is want daar kun je echt zonder pillen van verlost worden . Die belangrijke binnenkant van een mens kan dus helemaal veranderen en vernieuwen ! Daarover onderwijzen Theo en ik als pastors het liefst ..Maak alle volken mijn discipelen en leer ze te onderhouden al wat IK bevolen heb.  Hieronder het onwijs mooie schotse nummer gecomponeerd door Horatius Bonar uit de 18e Eeuw.
 
 
 
JEZUS heet YESHUA en is DE JOODSE MESSIAS
 
Wie van JEZUS,YESHUA gaat houden, gaat ook van Jeruzalem, de schitterende stad van GOD houden en van Israël en het volk van GOD. Hieronder een van de mooiste plaatjes die ik ken, met de Klaagmuur,  YESHUA in Zijn gebedskleed (een talit), met denkbeeldig het Nieuwe Jeruzalem in Zijn hand. Zorg dat je op zijn minst een keer Israël en Jeruzalem bezoekt want.....dat doet iets heeeeeel belangrijks met je !!!
 
 
You raise me up ! 
  
Het geweldige lied You raise me up  wat op You tube al een paar jaar te horen is, is  in verschillende versies en door verschillende artiesten gezongen. Dit lied is geschreven op mijn lievelings tekst uit Johannes 11; vers 25 en 26. Je kunt verschillende artiesten het nummer horen zingen. 
Naast de 4 evangeliën zijn  Hooglied, Jesaja, Ezechiël, Johannes, de Psalmen en de kleine profeten mijn favoriete boeken. Deze tekst springt er altijd weer boven uit !

JEZUS zegt;

 Ik ben de opstanding en het Leven;

wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven,
en een ieder die leeft en in Mij gelooft zal in de Eeuwigheid niet sterven ! 

You raise me up, so I can stand on mountains

You raise me up, to walk on stormy seas

I am strong when I am on your shoulders

You raise me up to more then I can be !

  

     Nadat ik JEZUS, Yeshua ontmoet had 
Schreef ik veel liederen, songteksten om te proberen te verwoorden wat er allemaal  binnen in me gebeurde en te beseffen wat er gebeurd was. Ik kocht een kleine citer ( autoharp) om op te spelen. THE KING  Himself ! was echt bij mij en een hele poos , wel een jaar lang op visite geweest ! Wat een eer. Het was bijzonder wonderlijk,  zo bovennatuurlijk en tegelijk zo moeilijk te bevatten. (Nu heb ik in 2020 samen met fantastische muzikanten een cd gemaakt  met al m'n eigen geschreven liederen voornamelijk uit die tijd) maar ook een paar nieuwe. Vertellen aan anderen over JEZUS ? Ik kon niet anders, ik deed niet anders... vooral aan kinderen. Jarenlang. Nog steeds maar nu onderwijs en train ik ook graag samen met mijn man  jonge gelovigen of mensen die er helemaal voor willen gaan om ze sterke christenen te maken. 
Hieronder  een van m'n eerste pogingen ( best eng pfff) om zelf filmpjes te maken ! Een eerste filmpje  wat ik op Terschelling gemaakt heb.

 
CARMAN
In die dans/ theater en musical periode was Carman mijn grote voorbeeld. In Amerika veroverde hij zingend de jongeren met het evangelie. Hij trok volle zalen en bracht duizenden jongeren tot Jezus Christus. Ik deed een DTS en ging kinderen in Amsterdam over JEZUS vertellen . Omdat Carman geestelijke dingen zo voortreffelijk kon uitbeelden en zingen was hij een enorme inspiratiebron. Voor die tijd was hij eigenlijk wel revolutionair want in Nederland ( in de kerken)  kon je nog niet eens getuigen of spreken dat je van boze geesten was verlost of bevrijdt. Dan keek iedereen je raar aan.  Pas geleden is hij een jaar lang, door een vreselijke hel gegaan....n.l. Met JEZUS heeft hij eerst de strijd met kanker overwonnen .Toch is de kanker helaas teruggekomen . Je kunt zijn laatste verhaal hierover beluisteren online. Carman is nu in de glorie bij JEZUS .

   
 
De derde hemel
 Carman heeft  jong,  een dodelijk ongeluk gehad en heeft net als Paulus een kijkje mogen nemen in de derde hemel. Destijds kon je het alleen in liedvorm horen, nu is het ook op You tube . Niemand op deze aarde heeft deze enorme belevenis zo goed in een lied neergezet als Carman ! Laat je bemoedigen en neem de tijd om zijn verhaal ook te horen en zien. Ian MCcormick uit Nieuw -Zeeland  een voormalig duiker in Mauritius heeft glimpen van de hemel en de hel gezien , zelfs de nieuwe hemel en de nieuwe aarde!  Heb je even? Kijk dan naar deze geweldige getuigenis film !


 
  Volkomen in alles 
GD wil elk mens volkomen maken. Volkomen gezond, geestelijk en lichamelijk, volkomen doen functioneren en op zijn of haar bestemming brengen en volkomen gelukkig maken. GOD wil dat we bloeien en stralen als sterren met Hem in ons, niet alleen in het leven hierna, nee juist in ons leven nu ! Het is echt GODS verlangen dat wij zegevierend door het leven gaan, dat wil niet zeggen dat ons alles bespaard blijft . Wij kunnen allemaal wel eens door diepe dalen heen geleid worden zelfs voor een langere tijd. Hieronder lees je een schitterende belofte van GOD......die ook voor jou kan gelden. Eigen je je de woorden van GOD toe ? Wil je volkomen gezegend worden ? Wees dan volkomen gehoorzaam en volkomen toegewijd ! Laat de Heilige Geest je van binnen blijvend veranderen ! Je kunt  de volgende woorden heel diep tot je door laten dringen alsof ze alleen voor jou zijn geschreven...want dat zijn ze.             

Hagai 2:8-10 Ik zal dit huis met Heerlijkheid vervullen en de toekomstige Heerlijkheid

 van dit huis/tempel zal herrijzen en al de oude pracht overtreffen en hier

 zal Ik vrede schenken. ( dit huis= HET HUIS Israël= dit leven, maar... dat ben jij ook !) 
      Bij mensen zijn dingen onmogelijk maar
Bij MIJ, zegt GOD zijn alle dingen mogelijk ! 
(TIPS met de bijbel teksten erachter )
 
Hoe beheers ik mijn gedachten leven ? 2 COR. 10 : 5
Wie wordt echt gelukkig ? Psalm 1, Psalm 84
Hoe wordt  je bevrijdt van angsten en trauma's ? LUCAS 9 :23
Ik wil werken. Krijg ik wel een baan ? FIL.4:19
Hoe behoudt ik de overwinning ? EFEZE 6 en Rom.6.
Wat is GODS plan voor mijn leven? DEUT.28 EF.4:17-31
Hoe ga je van  een burn-out  naar een burn-in ? GAL.5:22-26 JES.12
Hoe wordt je verlost van de geest van depressie ? JES.61
Hoe raak je slechte herinneringen kwijt ? ROM.6:6
Hoe wordt je bevestigd in je identiteit ? JOH.15:5
Hoe zet ik mijn masker af ? HEBR.12:14
Wie de Bijbel kent wordt nooit dement ! PSALM 92:15

Leren dankbaar te zijn; schrijf elke dag eens 10 of meer kleine dingen op
waar je dankbaar om bent...lees het boek van Ann Voskamp Duizendmaal dank !

 

                                                         
 

 

Schakel GOD in !  GA met elk probleem naar JEZUS !  
Het is JEZUS die dat kan door de kracht van de Heilige GEEST en het gaat je lukken door Zijn Woord te horen, het te zaaien in je hart en uit je hoofd te leren, te doen, te volgen en praktisch toe te passen. Problemen zijn er om te worden opgelost. Een probleem is een uitdaging om sterker te worden en iets te gaan overwinnen. Een probleem is als een heuvel waar je overheen moet maar tegen op ziet. Kijk niet naar de heuvel(s) maar naar JEZUS ! Elke berg wordt er een om te gaan overwinnenJe krijgt er karakter van, door telkens te beslissen om DOOR TE GAAN en  doorzettingsvermogen wordt zo op die manier, in je ontwikkeld. Stevig Discipelschaps onderwijs  en sterke lofprijs en aanbidding helpt het snelst om je op je bestemming te brengen. I tell you ! Geloven is doen wat er staat. Neem jij een stap dan laat GOD ook merken dat HIJ er is. Het is een krachtige wisselwerking.  Het geheim is dus : HET GAAN DOEN en gehoorzamen !  Ik daag je uit,  probeer het, het werkt ! Op die manier kun je de oorlog verklaren aan je probleem en JEZUS maakt je meer dan overwinnaar !

                              

                                           
                                            
De kracht van GD
 
Hoe zwak je ook bent, JEZUS is je kracht. Onderwerp je aan GODs gehoorzaamheid en aan Zijn wil en geef je over aan HEM, Resist  the devil and he will flee from you ! Weersta de boze en hij zal van je wegvluchten ! Is het zo eenvoudig ? Ja, iedereen kan het als je maar wil. Deze site heb ik daarom  als zelfhulpsite, opstart en info-site gemaakt . Oké, sommige dingen vertel ik misschien een beetje rap en  in telegramstijl. Dat klopt, ik heb het voor jou  in een notendop gestopt, maar stap voor stap kun je zelf in ieder geval op weg gaan toch ? Ook ik blijf altijd leren en ga door veranderingen heen en voel me echt niet volmaakt. Beloof me, laat de geest van depressie ( of een andere ) je in ieder geval niet langer kwellen ! Niemand heeft het recht om jouw leven te ruïneren, daar ben je veel te kostbaar voor en de prijs die JEZUS voor jou betaald heeft met Zijn eigen leven is zo hoog die kun je toch niet weigeren ?

                                                 

Wat heeft (en doet) het Bloed van JEZUS voor ons gedaan ?

Ben je in NOOD ? HARDOP uitspreken: 

Rom 5:9 Door Zijn bloed zijn wij gerechtvaardigd en behouden

Luc.22:20 Wij zijn door Zijn bloed in het nieuwe verbond gekomen

Hebr.9:14 Door Zijn bloed zijn en worden wij voortdurend gereinigd

1Petr.1:19 Wij zijn vrijgekocht met Zijn bloed

1Joh.1:7 Zijn bloed reinigt ons van alle zonde

Op.1:5 Wij zijn verlost van onze zonden door Zijn bloed

Op.7:14 Ik ben Gewassen en wit gemaakt door Zijn bloed

Hebr.10:19 Wij kunnen het heiligdom ingaan door Zijn bloed

Op.12:11 De vijand overwinnen door Zijn bloed

Dank U JEZUS dat U,  Uw leven gaf voor mij, dat U  mij/ons verlost heeft uit de macht van de Zonde, dat U ons gereinigd heeft, dat U mij op dit moment reinigt, dat ik bij U mag komen in Uw heiligdom, dat ik gewassen en wit gemaakt ben door Uw bloed, dat ik vrijgekocht ben, dat ik de overwinning kan behalen,  dank U , dank U, dank U !

Sta op en leer te vechten !  
 Vroeger zei mijn vader wel eens tegen me... Je moet vechten ! Ik was nog niet wedergeboren en snapte toen niet hoe en waarom.... Nu ben ik een vechter geworden en train ik anderen HOE je moet vechten ! Waartegen ? In eerste instantie tegen negatieve emoties en gedachten. Onze gedachten zijn elke dag een strijdveld. Op de goede manier kun je  met JEZUS door het woord van GOD te gebruiken  leren vechten EN overwinningen boeken. Je vecht met het Woord van GOD  als een zwaard tegen je negatieve gedachten.  Aanbid je Koning der Koningen en  met krachtige Lofprijs en pittige gospel. Spreek hardop uit : 2 COR.10:5  of een andere bijbel tekst . Je zult merken ; Het werkt !  Praises rise like a weapon in your hand is zomaar een zin uit het lied Praises rise . Zing de teksten. Leer teksten van het woord van GOD uit je hoofd. Spreek ze uit en  mediteer erop. Er woedt een strijd om jouw gedachten en jouw ziel als je een beginner bent ! De vijand, je aanklager wil niet dat je succes boekt en een overwinnaar wordt in en met JEZUS ! Helaas is hij verslagen aan het Kruis, ook al probeert hij je altijd nog met leugens aan te vallen. Een smerige aanklager is de tegenstander . Daarom is het belangrijk dat je kennis krijgt van het Woord van GOD. Het is je zwaard. Als GOD voor je is, wie is er dan tegen je ? en wat heb je dan te vrezen ?  Elke boze geest moet wijken zodat je uiteindelijk in je nieuwe feestkleding met de Heilige GEEST een uitbundige en vrolijke spetterende overwinningsdans voor HEM kan dansen want met J.C. ben je meer dan overwinnaar !
IK ben de ware Wijnstok zegt JEZUS.... Dit is ook onze trouwtekst ... 
                                                                                        Eindelijk van  migraine af  
Een tijd geleden tijdens mijn werk als juf was er een studente die vertelde dat ze zo'n last had van migraine. Op een zorgvuldig uitgekozen moment vertelde ik haar dat JEZUS haar daar vanaf kon helpen, en dat ik voor haar kon bidden. Ik vroeg haar het eerst aan haar ouders te vragen of ze het goed vonden en dan zou ik langs komen.
Haar moeder wilde even checken of ik niet van een of andere sekte was en dat vond ik logisch. Zij was bekend met het werk van Youth for Christ en toen ik haar mijn verhaal deed vond ze het prima dat ik voor haar dochter bad. Haar dochter had nog niet echt voor JEZUS gekozen en het reddings gebed gebeden dus daar begonnen we mee. Omdat ze een wedergeboren vriendje had en verliefd was wilde ze dolgraag ook JEZUS in haar hart aannemen en Hem gaan volgen. We gingen bidden en daarna bad ik specifiek voor haar hoofd en  dat de migraine  voor eens en voor altijd  moest vertrekken. Praise the Lord ! Hij vertrok en ze had nergens meer last van. Deze wonderen gebeuren nu nog steeds tijdens pastoraat, DTS-training of in een van onze bijeenkomsten ! Inmiddels kunnen de anderen van ZG - Volendam uitstekend voor de zieken bidden met groot resultaat ! Hallelujah !
 
Wil je  eenvoudig en in een vriendschappelijke omgang de principes van GOD leren kennen om in  je dagelijks leven overwinning te boeken ? Wil je onderwijs of coaching over onderstaande onderwerpen ?  Maak dan een begin en start vandaag nog met de keus voor JEZUS te maken en de start van je nieuwe leven ! Stap over de drempel heen, wees niet bang of bezorgd. Je kunt contact opnemen  met ons of iemand op deze site. Ga eens op visite  bij een betrouwbare full- gospelkerk, vraag naar een bijbel studie groep of kom bij ons langs ! Kijk op deze site bij ; ZG-Volendam  AGENDA.
 
 

Het Feest van Koning JEZUS grote Paasvoorstelling 1996 in Amsterdam
 voor alle kleuters en groep 3. 

    

 

In de wolken

 In de lente van 2011  vlogen we naar TEL AVIV en op de heenweg in het vliegtuig zat ik naast Petros een leuke Griekse jongen uit Kreta. We raakten zo wat aan de praat en ik vertelde hem natuurlijk over MIJN JEZUS door het hele gesprek heen. Ook het hele verhaal in een notendop van de wedergeboorte tot de hemel, de wederkomst en Israël ! Hij wilde wel wedergeboren worden en Theo pakte zijn bijbel en pakte alle Bijbelteksten erbij en we baden samen in de wolken zijn reddingsgebed!!! Halleujah dit was duidelijk een door GOD geregisseerde dag met een groot wonder !Raad eens, vanaf Zurich ging er een hele coole joodse jongen van 21 jaar naast ons zitten (Adam heet hij) en hetzelfde gebeurde weer ! Ook hij ging met een heleboel studenten een gratis trip maken naar Israël die hen werd aangeboden. Ook hij maakte de keus !! aan boord !! en in de wolken baden we met onze handen ineen gesloten het reddings gebed. Ik had een droge keel van het praten en totaal de hele reis bijna niet uit het raampje gekeken. Ik weet niet eens met welk type kist we vlogen. Er was wat gedoe met onze plek waar we zaten omdat ze ons niet naast elkaar hadden  gezet. We zaten niet op de beste plekken maar GOD deed dit expres want we zaten daardoor wel naast twee hele rijpe leuke vruchten !!! En wij mochten ze ,,plukken''. De oogst is rijp !!! En hoe !! Want overal in de wereld komen op dit moment vele jongeren tot geloof ook in Israël zelf.  Hallelujah ! Praise the Lord ! Zodra ze in mijn hoofd komen, bid ik natuurlijk voor hen en anderen die ik over onze MESSIAS heb verteld. 
Er is niks mooier dan als iemand een waarachtige keus maakt voor JEZUS ! Dan begint het grootste wonder bij iemand anders van binnen.  M'N mooiste  filmpje staat hieronder;
Waak dan !...want je weet niet .....welke dag... Ben je klaar voor JEZUS als HIJ komt ?


Zijn Genade is groot en Zijn goedertierenheid is geweldig over ons en de waarheid des HEEREN is tot in Eeuwigheid ! psalm 117

 

 
 


LEUK CADEAU VOOR in de auto !
  16 Prachtige liederen op Bijbelteksten met  arrangementen en begeleiding van John & Jay Vickers    ,,Op weg naar het Hemelse Bruiloftsfeest" , Diamanten voor jou !   Nog beperkt te verkrijgen in de winkel  MUSICEDAM , Spui 1, EDAM .


                           

                 in Joh.15:5 zegt JEZUS  : IK ben de wijnstok, jullie zijn de ranken
            als je In Mij blijft en Ik in jou, dan draag je veel vrucht
          maar zonder MIJ... kun je niets doen. 
  
               Elke leuke vent, elke leuke meid
            gered voor de Eeuwigheid !
 
 

 

335647 bezoekers (489179 hits) sinds 13-10-2008