Joey's WONDEREN !


           Vrees voor mensen spant een strik, maar wie
 op de HEERE vertrouwt is onaantastbaar ! Spr.29:2
5


Kom luisteren en leren  ! Ik nodig je uit voor 20 April op een Zaterdag avond om 19.00 uur ! Koffie en Thee zijn gratis. Ik ga uitleg geven over een belangrijk onderdeel van de wapenrusting nl. De gordel - riem van de Waarheid Je kunt je aanmelden via FB Messenger of via info@devingervangod.nl  
Hieronder kun je deel 1 en 2 beluisteren va de serie over Het laatste oordeel. ( Zit wat ruis bij deel 2 bij 24e minuut sorry, voor het ongemak ! Het gaat om de inhoud ! )M
ijn getuigenis
Mijn naam is Joey Plat en ik ben inmiddels 27 jaar jong en woon in Volendam. Ik was 17 toen ik tot geloof kwam en JEZUS als mijn persoonlijke Redder en Verlosser aannam in m'n hart en HEM leerde kennen. Dit gebeurde d.m.v. het zogenaamde zondaarsgebed. Hetgeen, wat ik heel sterk ervoer was, dat het warm werd op mijn borst en de hoofdpijn, (waar ik vaak last van had) trok langzaam weg. De HERE JEZUS heeft me daar direct van genezen, HALLELUJAH ! Prijs GOD ! Dat was zo verschrikkelijk bijzonder en tevens voor mij persoonlijk een zeer goed begin omdat het me al een enorme geloofs-boost gaf, waardoor ik meteen zoiets had van... ik wil hier veel meer van.

.  
In mijn oude staat...
Nu iets over mezelf in mijn oude staat, waarin ik verkeerde  ZONDER GOD, zonder JEZUS. "
Ik was een heel apart figuur wat heel slecht kon nadenken en onthouden. Bovendien zat ik op het allerlaagste onderwijs wat je maar bedenken kan en had ik elke dag zware hoofdpijn en erg veel stress. Ook was ik zeer makkelijk en snel negatief beïnvloedbaar. Fysiek  liep ik  rond met een scheef linkerbeen dat met elke loop-stap naar binnen sloeg door een verkeerde stand van mijn linker heup waardoor ik mijn sportcarrière aan de kant moest zetten en niet meer normaal kon lopen. Waar ik ook last van had was;,, van het behagen van mensen." Ik behaagde mensen in de meest extreme vorm, wat de meeste Volendammers onbewust van nature in zich hebben, maar goed is dit natuurlijk niet. Ik deed dat allemaal uit pure angst om vooral door mensen lief en leuk gevonden te worden en in de hoop dat dat mijn zelfvertrouwen weer een beetje zou opkrikken, wat dus helemaal niet gebeurde !!
Als we in de Bijbel, dat is GODS Woord lezen dan zegt de bijbel toch duidelijk dat het zonde is. Daarom zijn dit meteen mijn leukste bijbel teksten geworden die letterlijk en figuurlijk op mijn naam geschreven staan . 

                                    Vrees voor mensen spant een strik,
                  maar wie op de HERE vertrouwt is onaantastbaar !
                                                 Spreuken 29:25
                                                       
             Wees niet bang voor hen die wel je lichaam kunnen doden,
             maar niet je ziel. Heb alleen ontzag en eerbied voor GOD,
            die zowel  je ziel als je lichaam kan vernietigen in de hel.
                                                Mattheus 10:28


                      
        Getuigen bij Evangelist Jan Zijlstra  na mijn doop door onderdompeling

In mijn  nieuwe staat
Nu  iets over mezelf in m'n nieuwe staat MET GOD en JEZUS."
Toen ik dus tot geloof kwam en de HERE JEZUS leerde kennen werd ik meerdere malen terechtgewezen door mijn voorgangers, Theo & Yvette de Boer. Vervolgens begon ik zelf stappen te zetten  in geloof naar GOD en aan de hand van vele gereedschappen en handvatten die ik van m'n geweldige goede herders kreeg toegereikt, gebeurde er direct een hele hoop tegelijk en ook nog eens in een zeer  korte tijd.  2 maanden na op het beste adres in Volendam en omstreken beland te zijn, gebeurde er een groot wonder met mijn linkerbeen. Dit was in oktober 2014 net voordat mijn hardloopcompetitie genaamd ,,De Meeuwen" begon.

                                          

Groot wonder
Zoals gezegd , had ik mijn hardloop carrière al bijna volledig aan de kant gezet omdat ik echt dacht , dat dit nooit meer goed zou komen. Misschien erg laat na vele fysio behandelingen gehad te hebben ?  Ik vertelde mijn probleem . Er werd gevraagd of ik überhaupt geloof had, dat ik genezen kon worden. Dat vertrouwen had ik zeker weten en er werd voor mij gebeden. Zelf bad ik er ook intensief voor en nog geen drie weken later stond m'n been  helemaal recht en de pijn die ik ervoer van het gecorrigeerd houden van het been, was ook voorgoed verdwenen. Dit was dus een GROOT wonder van GOD ! De HEER had mij daarvan genezen en ik was daarna zo gigantisch blij en stond vooral perplex omdat het zo snel gebeurd was op bovennatuurlijke wijze . Dit had ik echt nooit gedacht en of verwacht ! Hier is ook mijn geloof in GOD gigantisch door gaan groeien wat mij weer tot verdere resultaten heeft gebracht door en dankzij de HEER !

In diezelfde periode schreef ik me in, voor de Meeuwencompetitie die ook in dezelfde maand van start ging en ik won meteen in dat zelfde jaar ook nog eens bijna alle 12 meeuwenwedstrijden van 10 km met 2 kaarsrechte benen ! WAT wil je nog meer ??!!!
Deze wedstrijden vonden plaats in de duinen en op het strand zoals Castricum, Bergen en Schoorl. Dat was het tweede bovennatuurlijke wonder van GOD wat ik meegemaakt heb ! HALLELUJAH, Prijs de HEER der HEREN en de KONING der Koningen Alles dankzij GOD !

          
                      

Allermooiste wonder
Nu iets over mijn geheugen. Dit is helemaal een gigantisch groot wonder wat GOD verricht heeft en dat is trouwens het derde wonder ! Het is tevens mijn allermooiste wonder wat ik ooit heb meegemaakt want dat heeft mij ook gebracht waar ik nu ben en sta en naar toe ga. 
Zoals eerder in mijn verhaal te lezen is, studeerde ik op het laagste niveau van het laagste schoolniveau omdat ik leed aan een leerachterstand en zeer beperkt was in mijn cognitieve prestaties. Serieus, ik kon echt niks onthouden maar dat kwam dus omdat ik compleet op slot zat en door de satan ( de vijand van GOD die mensen klein en beperkt kan houden in zijn of haar leven en in mijn geval in mijn leer en denkprestaties). Ondanks het feit dat deze GODSGAVE altijd al wel in me heeft gezeten, kon dit nooit tot uiting komen omdat ik GOD niet had en ook niet kende. Ik wist niets beters en deed maar wat in me opkwam en kon toen niet anders.
Automatisch was ik overgeleverd aan de vijand en die heeft mij jaren lang als een marionet poppetje kunnen gebruiken en sturen waarheen hij wilde, totdat daar een definitieve verandering en ommekeer in kwam ! ( Ik blijf leren en groeien ) JEZUS had mij op het oog en omdat ik zelf ook erg graag wilde veranderen kon HIJ Zijn werk in mij doen. Van slecht naar goed. Van duisternis naar licht, van de hel naar de hemel op aarde ! GOD gaf er direct getuigenis aan en heeft een zeer groot wonder in mijn hersenen gecreëerd door mij een fotografisch geheugen te geven als gave en talent waar ik elke dag gebruik van maak met alle plezier van de wereld ! Met school en nu in mijn huidige baan is dit helemaal in mijn voordeel ! 


                                 
 
Van MBO1 naar HBO
Na dit goede geheugen gekregen te hebben als gave van GOD, ben ik direct gigantisch gegroeid met school. Van praktijkonderwijs ben ik overgestapt naar MBO 1. Dat heet tegenwoordig Entree opleiding. Dat heb ik in een half jaar gedaan terwijl er officieel een jaar voor stond. Versneld dus. Daarna ben ik MBO niveau 2 gaan studeren als Facilitair Medewerker in Amsterdam Noord op het ROC college . Voor de opleiding stond ongeveer 2 jaar. Dat heb ik in anderhalf jaar met een behaalde diploma afgerond, ook versneld. Vervolgens ben ik doorgestroomd naar MBO niveau 4 als Facilitair Manager in de Da Costa straat op het ROC in Amsterdam . Er stond 3 jaar voor, dat heb ik ook versneld in maar liefst anderhalf jaar afgerond met een behaalde en geldige diploma 
. Al mijn dagen weken en maanden kan ik zo nuttig opvullen en daarnaast actief sporten. Trainen deed ik 2x per week intensief op de atletiekbaan in Edam. Alle dagen deed ik aan snelwandelen. Dan liep ik meestal 10 km door de weeks en 20 km in het weekend en op zondag een wedstrijd. Inmiddels heb ik een geweldige goede baan, ben ik verlost van controle en stress en doe ik het nu ( haha) een stuk rustiger aan ! 

50 Bijbelteksten elke dag

Ook heb ik letterlijk en (geestelijk) geleerd gezond te leren eten. Na wat Bijbel trainingen leer ik nu gemiddeld 50 Bijbelteksten uit m'n hoofd over verschillende onderwerpen die ik spontaan op mijn hart krijg om te leren, waar ik maar EEN dag werk voor nodig heb ! Dat is natuurlijk BOVENNATUURLIJK ! want anders kan dat helemaal niet. Dit kan ik ZONDER GOD en JEZUS namelijk nooit !!!

Voordat ik mijn verhaal afsluit, wil ik de mensen die GOD en JEZUS de Messias nog niet kennen even een duidelijke boodschap mee geven. Als je dit verhaal leest of gelezen hebt, moet dit echt erg veel met je doen ! Je zou eigenlijk meteen, als je hart op de goede plek zit tot geloof MOETEN  en WILLEN komen in JEZUS Christus. Als dit verhaal NIETS met je doet en je denkt; ahhh... het zal allemaal wel, of het is een sprookje, wat ook veel mensen denken, doet het nooit meer wat met je en ga je gewoon zoals de BIJBEL, Het Woord van GOD zegt; DEFINITIEF verloren als je sterft. Dat betekent dat je de eerste 1000 jaar verblijft in het dodenrijk, dat is het voorportaal van de hel, waar geen enkel lichtpuntje zichtbaar is, het stinkt er ontzettend, je wordt elke seconde dat je leeft gepijnigd en als je er eenmaal in zit kom je er NOOIT meer uit. Hier een filmpje .


Na die 1000 jaar wordt het nog erger, dan wordt je ziel vernietigd in het vuur en besta je helemaal niet meer zoals de wereld dat denkt. Ik moet er in ieder geval NIET aan denken om daar te komen! Dus ik zou zeggen: NEEM zo spoedig mogelijk liefst METEEN JEZUS aan, nu het nog kan en je op tijd bent ! KOM tot geloof, bekeer je en probeer het gewoon uit. Zo heb ik het ook gedaan en je leest wat er gebeurd is, na dit serieus geprobeerd en gedaan te hebben !


                                               

                                       Inmiddels ben ik een evangelist; in Amsterdam met de Sjofar
                                       en 
twee keer in de week ga ik met Frank de straat op
                                       in Volendam/Edam. We beleven samen met GOD,
                                       de mooiste dingen. Wie weet kom ik jou een keer tegen !

                                      Met vriendelijke groeten en GODS RIJKE zegeningen !

                                                                         Joey Plat.


                                            335656 bezoekers (489188 hits) sinds 13-10-2008